Intussen is  “Kartonnage de Bie” alweer ruim 28 jaar ingeschreven als zelfstandig bedrijf. Maar de geschiedenis gaat verder terug. In 1936 startten de drie Utrechtse broers “de Bie”  een boekbinderij annex kartonnagefabriek  in hun toenmalige woonplaats Zuilen (Utrecht). Dat was het begin van nu bijna “85 jaar de Bie in de grafische industrie”.

Hier onder in 7 hoofdstukken een verhaal over opkomsten, ondergangen, oplevingen en voortzettingen in woord en beeld. De geschiedschrijverij is nog lang niet compleet en klaar, met name in de delen tot 1952 zal in de komende tijd nog wel het e.a. bijgeschreven worden. COVID-19 zette bijna alles stil, zo werden alle geplande bezoeken aan diverse archieven in o.a. Utrecht afgeblazen….

Klik op de hoofdstuktitel voor de pdf.

Bronnen :

Naast alle informatie die ik in de loop der jaren heb gekregen van familieleden en bekenden heb ik erg veel online gevonden in  Het Utrechts Archief en het Amsterdams Stadsarchief. Andere waardevolle bronnen waren o.a. het  Volksbuurt Museum aan de Waterstraat in Wijk C Utrecht  en het Museum van Zuilen. Beide zeker een bezoek waard!! Voor de herkomst van de foto’s zie deze bronvermelding.