De Opsterlandse Wampex…wat is dat nou weer?  Dat kan de Wampex zelf het beste vertellen.   Lees het hier op de Wampexwebsite.

De stille en de iets minder stille vennoot zijn  al wat jaartjes  betrokken bij het hele Wampexgebeuren. Aanvankelijk als chocopost bemensing, later ook als extra versterking op de Wampextaxi.

De stille vennoot aan het werk in de chocopost.

Samen met vader en zoon Wagenaar kom ik u redden met de TaxiMollWampextaxi…

 

 

 

 

 

 

 

 

En soms eindig je zelf in de sloot…

 

 

Gedurende het gehele jaar zijn we af en toe druk met wat klusjes in de voor- en nabereiding. Gevolg is wel dat het kan voorkomen dat je bij binnenkomst van de Kartonnage ineens voor een boot of tank staat…..Of dat we enkele vrijdagen gesloten zijn, maar dat geven we duidelijk van te voren aan.

 

 

Verder leveren we wat stanswerk t.b.v. de te lopen routes gedurende de nacht. Zo maakten we een oleaatpuzzel, een inelkaarprutsdoosje waarop een te volgen route uitgestippeld  was en een speciaal voor de Wampex aangepaste kaarthoekmeter.

 

 

 

 

 

In 2019 was er een speciale opdracht voor een speciale route : De Periodieksysteemroute. Het werd een nog  veel erger inelkaarprutsballetje  in de “vorm” van een koolstofatoom. Het kon maar op 1 manier in elkaar gezet  worden om de juiste route te lopen. We hebben heel wat piekerende hoofden gezien tijdens de groepsvoorbereidingen op de startlocatie…….

Maar bovenal gaat het om de lol van het evenement zelf:  het voorbereiden, het bouwen van alle mogelijke soms rare waterovergangen, drie nachten met een grote groep vrijwilligers doorstumpen om 600 mensen veilig 25km door het friese land te laten lopen en  vooral het zien en meebeleven van het plezier van de lopers !  2020 zou de 45ste editie worden…..helaas…..dat wordt 2021.

Voor een impressie een filmpje uit 2018.