Zelfs als klein grafisch prutsbedrijfje uit het noorden des landsch kan het gebeuren dat je af en toe een spoortje achterlaat in de samenleving. Wat voorbeeldjes….

In april 1999 werd Feijenoord landskampioen. Kartonnage de Bie mocht een steentje bijdragen in de feestvreugde op de Coolsingel. Op de vrijdagavond er voor werd het drukwerk aangeleverd en  zaterdag als een speer  op twee Heidelberg Cilinder Automaten 32.000 kartonnen schalen stansen. Zondagmorgen vroeg per koerier van Friesland naar Rotterdam en klaar.

 

Het feestje werd groot maar liep enigszins uit de klauw, fijn zwaaien met de schalen en later tot pulp vertrappen….

 

Twee jaar later mochten we het zelfde kunstje nogmaals doen. Deze keer was PSV kampioen in de KPN eredivisie geworden. Enige zure nasmaakje : na een overwinning op 06 mei 2001 van ons eigen SC Heerenveen…….

 

Na deze twee avonturen was het afgelopen. Een andere sponsor, een andere drukker, een andere stanser.

Wel hadden we in 2017 iets soortgelijks met de Pro League dames hockey finale. Op veel kleinere schaal maar ook leuk.

 

In 2003 werden we gevraagd het stanswerk te verzorgen voor een inzending van de jaarlijkse kalenderwedstrijd. Een bijzonder precies stansklusje op de HCA voor een bijzondere kalender. Het moest een blokkalender worden met aan de buitenkant in reliëf 2003. Ook het bijbehorende omdoosje was niet helemaal standaard. Stansvorm en insteldrukvellen liggen na 17 jaar nog steeds hier op zolder….

 

Prompt wordt het hele project nog winnaar ook…..met mooi verhaal in “het grafisch weekblad”. Maar waar zijn wij dan? Lees hier het artikel in het Grafisch Weekblad.

 

Door de jaren heen doken er regelmatig stanswerkjes van ons op in diverse winkels.

 

 

 

 

En dan dit als laatste…..kom je tegen in heel de provincie Frieschland…en daarbuiten…